Jakarta in Amsterdam

Het eerste tripje van het jaar was er eentje richting onze noorderburen: Amsterdam. We komen jaarlijks minstens een keer in Amsterdam, maar het was bijzonder lang geleden dat we er nog eens bleven overnachten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Het beste van twee werelden

Deze keer wilden we met ons bezoek aan Amsterdam focussen op de geschiedenis van Nederland in Indonesië. We vonden het geknipte hotel waar die twee werelden elkaar letterlijk kruisen: (hotel) Jakarta in Amsterdam. Hotel Jakarta is gelegen op een van de schiereilandjes in het IJ, op het Java-eiland, daar waar de boten vroeger die richting uitvoeren vanaf het Jakartadok. Het hotel is trompe-l’oeilgewijs in een punt gebouwd en die punt levert natuurlijk de meest interessante kamers op. In die kamers lijkt het dankzij de immense glaspartijen alsof je in een eindeloos lang schip zit. Je bent helemaal omringd met water: zo ver je kan zien, allemaal IJ, mooie gebouwen en dito vergezichten.

Dit is het soort hotel waar je liefst helemaal je kamer niet buitenkomt. Waar je in de stad al verdomd goeie redenen moet hebben om het hotel een paar uur te verlaten. Gelukkig is Amsterdam wel zo’n stad :), maar het heeft er toch om gespannen. Met de heerlijke vloerverwarming onder de prachtige gietvloer, de warmte van het bamboehout, het gigantische vrijstaande bad en het comfortabele bed was dit hotel écht een ervaring. De knipoog naar Indonesië in het verfijnde houtsnijwerk in de dierenbeeldjes maakte het helemaal af. En dan zeg ik nog niets over het overheerlijke ontbijt met vers fruit, een gepocheerd ei of een omelet naar keuze … dat tot in je kamer wordt gebracht. Met van dat héérlijk zwaar en degelijk bestek. En versgeperst jus d’orange natuurlijk.

En niet enkel de kamers in de punt lonen de moeite. De andere kamers hebben ook een prachtige badkamer én een afsluitbaar terras, al dan niet met zicht op het IJ. Zo kun je altijd van je terras genieten. Hotel Jakarta doet er namelijk alles aan om de kostbare warmte binnen en buiten te houden wanneer nodig.

Maar genoeg over het hotel nu. Of nee, wacht: er was ook nog de skybar op de achtste verdieping van het hotel: de Malabar. Mét een twee verdiepingen hoog plafond. Daar kregen we de ereplaatsen aan het hoge tafeltje in de punt van het schip, euh, gebouw. En nipten we van onze heerlijke mocktail die de barman speciaal voor ons bedacht. Het ideale recept voor een heerlijke avond. Beloofd, hiervoor kom je je kamer wél uit.

Middenin de jungle

Niet alleen de buitenkant van het gebouw is interessant, de binnenkant is dat ook. Je verwacht het niet als je het hotel binnenstapt, maar er is een heuse subtropische binnentuin die wel helemaal tot aan het dak van het hotel lijkt te reiken. De binnentuin versmelt perfect samen met de rest van het hotel dat in bamboe is uitgevoerd. En waar je wil, kun je ook het hotel en de prachtige binnentuin gadeslaan vanop de glazen loopbruggetjes die de twee zijden van het hotel met elkaar verbinden. Hotel Jakarta geeft je telkens een andere invalshoek.

Selamat datang

En nu echt het laatste over dit hotel: het warme welkom. Al van bij het inchecken voelden we ons meer dan welkom in hotel Jakarta. De baliebediende nam echt de tijd om ons welkom te heten en uitleg te geven over het hotel en de omgeving. En eenmaal in onze kamer werd dat gevoel alleen maar versterkt, want er lag een leuke verrassing klaar met een briefje erbij <3. Ook bij het uitchecken kregen we nog een extra attentie mee. Uitchecken was nog nooit zo pijnlijk …

Ik ben ervan overtuigd: hotel Jakarta ís gewoon het beste van de twee werelden. Ga jij het ook eens bezoeken? Laat het me weten in de reacties hieronder of op Instagram.

Tot de volgende keer!

-x- Valerie

PS Kijk zeker op Instagram voor een room tour 👀 (@valerie.voyage_reisverhalen)


Een reactie op “Jakarta in Amsterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s